Slaget vid Stiklestad

Idag är det 989 år sedan Slaget vid Stiklestad ägde rum. Varje år tolkar Arnljotspelen slaget i sista akten. Vi bjuder på ett klipp från 2015 års tolkning! Regi Stefan Moberg.

Tack för i år!

Så var sista föreställningen spelad. Stort tack alla som jobbat med årets produktion men mest av allt våra besökare som hjälpt till att lyfta oss till nya höjder! Tack för i år!

SVT intervjuar Mikaela Pålsson

SVT Nyheter Jämtland besökte Arnljotspelen igår och intervjuade vår regiassistent/skådespelare Mikaela Pålsson! 🎭⚔️🏔

SVT – Mindre text och flera svärd i årets Arnljot

🌷 Publikrecension! 💐

”Jag tycker det var väldigt bra i år. Jättebra skådespelarprestationer. Sug åt er. Hästarna. Levande musik, speciellt gitarren som då och då la bakgrundsmusik. Det var bra att det hände saker på scenen hela tiden. Statisterna agerade och stod inte bara. Det blev ändå inte rörigt. Och hästarna. Kul med fightscenerna. Sen är det ju bedövande vacker scen. Kul att det var så många man kände på scen, och runt omkring. Ni med bärande roller var verkligen duktiga. Arnljots ömma men hårda moder (Lisa Boström) som med brustet hjärta dör och påminner sin son om sveket… Oj! Och flickvännen som svek. Alltså Peterson-Berger och kvinnor. Bara mamma dög. Och så var det hästarna. Nämnde jag det? Skönsjungande vildmarkskvinna (Mikaela Pålsson), mycket bra Arnljot (David Nordling), och vilken King (Björn Sandin) som med det fådda svärdet gör en golfsving. Goda våfflor i pausen. Jag gillade verkligen hästarna.” – Per Boström

Kevin och Marika på hästarna Freydis och Bassi från SG Islandshäst.

Backstage på Arnljotlägden

Bakom kulisserna på Arnljotspelen får Anders lära sig att en måste hålla sig väl med våra valkyrior ⚔️ Ikväll är vi tillbaka igen och spelar kl 19:00. Missa inte årets actionfyllda föreställning!

Vi är tillbaka på onsdag!

Nu tar vi spelledigt två dagar men är tillbaka med fem föreställningar ons-fre kl 19:00 samt lör-sön kl 15:00.

Två av våra ensemblemedlemmar kommer från SG Islandshäst och heter Freydis och Bassi. I samband med ett besök hos oss erbjuder dem en ponnyridning för några silvermynt! 🐴

Väl mött på onsdag!

Stand-in gitarrist sökes!

För första gången på över 30 år har Arnljotspelen livemusik på scen! Se och hör våra grymma musiker Anders Hamrén och PO Göransson under spelperioden 5-14 juli 🤘🎶

PS. Vi söker stand-in gitarrist för PO föreställningarna 5 och 13 juli!

Headshot

Rocka din inre viking i sommar på Arnljotspelen och Jane Doe! Se svärden på Arnljotlägden klinga till ljudet av hård metall och svep din headshot på Jane Doe till ljudet av heavy metal. Under spelperioden (5-14 juli) kan alla törstiga enhärjare även beställa den svalkande sommardrinken Arnljot och skaffa biljetter till spelen hos Jane!

Bos Jamskskola är tillbaka!

Bo Oscarsson är tillbaka med sin Jamskskola! Bo kan ni även se i rollen som Torar Lagman i årets Arnljot som har premiär 5 juli! 🎭

Bos Jamskskola – nytt avsnitt!

Nytt avsnitt av Jamskskola med Bo Oscarsson! Bo kan ni även se i rollen som Torar Lagman i årets Arnljot som har premiär 5 juli! 🎭

Bos Jamskskola

Arnljotspelen presenterar Jamskskola med Bo Oscarsson! Bo kan ni även se i rollen som Torar Lagman i årets Arnljot som har premiär 5 juli! 🎭

Anonyma Vikingar

Är du beroende av teater? Faller du lätt tillbaka i gamla vikingamönster? Svårt att säga nej till grillkvällar? Kan du inte motstå Oviksfjällens frestelser? Då kanske Anonyma vikingar är vad du behöver?

Vikingar på ridskola

I år har vi i samarbete med SG Islandshäst extra hästkrafter i Arnljotspelen! 🐎 För några silvermynt finns även möjlighet till turridning i samband med föreställningen! Men kommer våra vikingar hinna fatta galoppen innan premiären?

PS. Än är det inte försent att vara med i ensemblen! Kontakta regiass@arnljot.se eller ordf@arnljot.se för info!

Tingsvalet 1025

Ryktena haglar och debatterna hettar. Ska Jämtland bli fritt och råda sig självt? Och om så blir fallet, vem väljer de till sin konung? Missa inte det stundande tingsvalet på Frösön!

PS. Vi söker folk till Arnljotspelen! Kontakta regiass@arnljot.se eller ordf@arnljot.se för info!

Arnljot on Ice ⛸💙❄️

Arnljotspelen önskar en glad påsk med att presentera filmen från vår succéföreställning Arnljot on Ice under VM Stadsfesten tidigare i år!

Arnljot – David Nordling
Gunhild – Anna Persson
Vaino – Mikaela Pålsson
Unn/Skald – Lisa Boström
Ensemble – Liv Holmvik-Hjort
Arnljots ande – Peter Mellgren

Regi och manusbearbetning: Mikaela Pålsson
Manus, skald: David Nordling

Del II ute nu!

Musiker sökes!

Till 80-årsjubilaret vill vi höja Arnljotspelen en nivå och nu söker vi taggade musiker i alla åldrar som vill spela i sommarens produktion!

Repstart för musiker runt 17 juni.

Föreställningsdatum:
Fre 5 juli kl 19:00
Lör 6 juli kl 15:00
Sön 7 juli kl 15:00

Mån 8 juli uppehåll
Tis 9 juli uppehåll


Ons 10 juli kl 19:00
Tors 11 juli kl 19:00
Fre 12 juli kl 19:00
Lör 13 juli kl 15:00
Sön 14 juli kl 15:00

Kontakt:
regiass@arnljot.se
ordf@arnljot.se

Tack!

Tack alla som kom på audition och vårträff i helgen! Vi bjuder på ett klipp ur Arnljot 2012 med episk svärdsfight mellan Emil Grudemo El Hayek och Marika Järvisto ⚔️
Regi: Åsa Bergh

Audition på lördag!

På lördag är det dags för audition! Fyra av rollerna vi söker inför sommaren är Unn, Sigurd, Sigvald och jämte. Här kan ni se klipp ur tidigare tolkningar av rollerna föreställningarna 2014 samt 2017! Väl mött på lördag! 🎭

Arnljot on Ice – en succé!

Helgens föreställningar av Arnljot on Ice blev en succé! Tack kära publik som kom och såg detta historiska stycke isdrama! Tack till vår tappra ensemble, regissör Mikaela Pålsson och vår hemlige gäst Peter Mellgren! 💙❄️⛸🎭

Mikaela Pålsson, David Nordling, Peter Mellgren, Liv Holmvik-Hjort, Anna Persson, Lisa Boström.
För att två Arnljots är bättre än en! Peter Mellgren dök upp som ”hemlig gäst” i slutet av Arnljot on Ice.

Audition till anrik sommarteater

Anrika Arnljotspelen håller audition inför sin 80:e säsong! Klassiskt vikingadrama av Wilhelm Peterson-Berger. Repetitionsstart 3 juni. Spelperiod 5-14 juli.

Arbeta med professionella regissören Daniel Adolfsson (Bron, Inga Lindström), semiprofessionella skådespelare och amatörer. Perfekt miljö för att utvecklas inom teater, stagefighting och knyta kontakter. Ideellt men fika finns alltid.

Audition 16 mars kl 18:00
Östersunds Teaterverkstad, Bangårdsgatan 5, 831 34 Östersund

Ansökan samt frågor skickas till: regiass@arnljot.se

—————————–
VI SÖKER ROLLERNA:

UNN HALLBRANDSDOTTER
Arnljots mor, stolt och principfast kvinna. Smider planer för att få sin son krönt till Jämtlands konung.


SIGURD I SLANDROM
Jämtländsk herse som samarbetar med Unn och propagerar för Arnljots räkning.


SIGVALD GRIMSSON
Bror till antagonisten Gudfast. Jagar Arnljot genom vildmarken för att hämnas sin brors död.


UBMA
Nåjd och vishetslärare bland samerna. Skyddar Arnljot i vildmarken med det dolda motivet att stjäla hans arvegods med hjälp av Vaino.


GÖKA-TORE & ÅFLO-FASTE
Två bröder. Rånsman i Jämtland, alltid i sällskap med sin bror Åflo-Faste. Söker sig mot Norge och Kung Olavs armé, försöker värva Arnljot.


JÄMTE
Tre jämtar som tillsammans med Sigvald jagar Arnljot.


ENSEMBLE
Jämtska och norska hövdingar och bönder. Lurblåsare. Unns och Gunhilds tjänstekvinnor. Tingstjänare. Kung Olavs hirdmän och härmän m.fl.

Samernas nationaldag

Idag är det samernas nationaldag och vi delar ett klipp från 2018 års föreställning där Vaino talade sydsamiska! Mikaela Pålsson blev coachad av Sylvia Sparrock på Sametinget Staare 💙💚❤️
Regi: Hans Qviström

Arnljot on Ice

Arnljot i vinterskrud! I samarbete med VM Stadsfesten spelar vi Arnljot on Ice i Vinterparken (Badhusparken). Endast två föreställningar!

Lördag 9 mars
Kl 13:00
Kl 18:00

Föreställningens längd: ca 20 minuter.
Fri entré!

I rollerna:
Arnljot – David Nordling
Gunhild – Anna Persson
Vaino – Mikaela Pålsson
Unn/Skald – Lisa Boström
samt ensemble

Regi: Mikaela Pålsson

Årsmöte och blot 2018

Härmed inbjuds du som föreningsmedlem till: Teaterföreningen Arnljotspelens årsmöte och blot! Lördagen 27 oktober 2018 kl 15.00.

Restaurang: Hos Andreas, Kyrkgatan 56, Östersund

Anmälan till blot: Du anmäler Dig genom att skicka in anmälningsavgiften till föreningens plusgirokonto 50 30 51 – 5. Anmälan skall vara föreningen tillhanda senast: måndag 22 oktober 2018. Glöm inte att ange vem/vilka anmälningen gäller.

Kostnad för blot: Aktiv medlem: 100kr.
Stödmedlem: 275 kr
Medföljande gäster: 275 kr.

Hedersmedlemmar: Bjuds på festligheterna. Hedersmedlem anmäler sig direkt till ordförande Emma Holmberg via telefon 073-8482083, alt. e-post: ordf@arnljot.se

Meny:
Tjälaknul
Havtornsgravad regnbågslax
Rotsaksgratäng
Kantarellsås
Västerbottensostpajer
Grönsallad
Marinerade champinjoner
Picklad röd lök
Tunnbröd chips
Timjan hummus
Hembakat bröd med pumpafrön och solroskärnor
Vispat smör
Lingonpannacotta med gransirap

Det är alltså maten på blotet som kostar, årsmötet är gratis.

Nu har sista föreställningen varit

Nu är årets nio föreställningar över och vi i Teaterföreningen Arnljotspelen vill tacka all ni som har ställt upp och hjälpt oss amatörer att genomföra årets uppsättningen. Naturligtvis vill vi även tacka publiken som kom och tittade på föreställningarna.

Man kan undrar om Wilhelm Peterson-Berger någonsin i sina vildaste drömmar under 1935, kunde tänka sig att detta skådespel fortfarande skulle leva vidare så många år. Under alla dessa år har många människor varit inblandade i denna undersköna plats och vissa av våra medlemmar har varit engagerade och aktiva i över 50 år, och ni skall ha en stor eloge för allt ert arbete.


Vill du vara med och spela i vårt 80:e spelår, så är du hjärtligt välkommen. Det finns inga krav på tidigare kunskap eller erfarenheter och alla är välkommen oavsett ursprung eller ålder.
Om du inte kan vara med men vill hjälpa till i alla fall, så går det utmärkt att bli stödmedlem genom att sätta in 200 kr på plusgiro 50 30 51–5 och märk överföringen med ditt fullständiga namn och personnummer.

Om allt går väl, möts igen 2019 för då firar vi vårt 80:e spelår!

Stå inte ensam kvar!

Nu är det ENDAST 2 föreställningar kvar!
Lördag (14 Juli) – Söndag (15 Juli): 15:00

Vuxen: 180 kr
Studerande/Pensionär: 150 kr
Barn under 15 år: gratis
I entrén går det bra att betala både med kort och kontanter. Du kan ännu förköpa era biljetter online via Nortic.
(https://www.nortic.se/dagny/event/16759
 )

Tar du bilen för ert besök på Arnljotlägden, så är det första avfarten till vänster mot Rise efter Frösö Kyrka på vägen mot Frösö Park.
Parkeringen är på ängen precis nedanför kyrkogården.

Detta bildspel kräver JavaScript.

(Foto: Andreas Ekeroot, Rasmus Åkergren & Anna Ingridsdotter Bäckman)

Brunkullans Te Rekommenderar Arnljotspelen

(fotograf: Rasmus Åkergren)

En dags vila, och 4 föreställningar kvar

Idag Onsdag så tar vi en dags vila, sedan samlas vi igen för att sedan spela årets fyra sista föreställningar.

Torsdag (12 Juli) – Fredag (13 Juli): 19:00
Lördag (14 Juli) – Söndag (15 Juli): 15:00

Vuxen: 180 kr
Studerande/Pensionär: 150 kr
Barn under 15 år: gratis
I entrén går det bra att betala både med kort och kontanter.

Förköp
Du kan förköpa dina biljetter online via Nortic.

Parkering
Tar du bilen för ert besök på Arnljotlägden, så är det första avfarten till vänster mot Rise efter Frösö Kyrka. Parkeringen är på ängen precis nedanför kyrkogården.

(Fotograf: Rasmus Åkergren)

Veckans förställningar smyger sig fram

Kvällen smyger sig snabbt fram och snart är klockan 19:00 och dags för veckans föreställningar. Nu är det två kvällsföreställningar kvar innan vi tar en paus på Onsdag för att vila upp och och åter igen spela två föreställningar klockan 19:00, och sedan två föreställningar klockan 15:00 i helgen.
(Fotograf: Andreas Ekeroot)

Föreställningar som är  kvar:
Mån (9 Juli) – Tis (10 Juli): 19:00
Tor (12 Juli) – Fre (13 Juli): 19:00
Lör (14 Juli) – Sön (15 Juli): 15:00
Biljetter går att köpa online via Nortic, eller direkt i entrén.

Nu är det dags att bänka sig.

Idag söndag så är det dags att klockan 15:00 bänkar er ute på Arnljotlägden för föreställning nummer 3. Vädret är perfekt för att komma och titta på en utomhus föreställning. Ta nu chansen att vara med i en tradition som har hållits sedan 1935.

(Fotograf: Andreas Ekeroot)