Digital audition

Årets regissör
Lidia Bäck (född och uppvuxen i Helsingfors, Finland, numera baserad i Stockholm) är verksam som regissör, skådespelare, jazzsångare och cabarétartist. För tillfället är hon bl.a. aktuell som regissör för den kritikerrosade föreställningen ”Sailor och Pekka” (Teater Viirus/Helsingfors) samt som skådespelare i titelrollen i föreställningen ”Trollkarlen från Chicago” (Östfronten/Uppsala). Hon är också anlitad som regissör och pedagog på Teaterhögskolan i Helsingfors. Bäck har spenderat flera somrar i Östersund och har en stark förkärlek för Arnljotspelen, dess tradition och spelplats.

Audition lördag 4/4
Senast kl.11:00

OBS! På grund av Coronaviruset sker audition digitalt. Skicka dina tre filmer till kr@arnljot.se

Vakanta roller:
Arnljot – Vårt taldramas huvudkaraktär. Kommer hem och finner att hans en gång trolovade tagit en annan.
Sigurd – Hövding som talar för Arnljots sak, och vill ha Arnljot som hövding för jämtarna.
Bård och Heming – Härsar, hövdingar för olika byar.
Gudfast – Arnljots rival när det gäller att härska över Jämtland.
Ubma – Samisk nåjd, vill gärna lägga vantarna på Arnljots guld.
Vaino (bärande sångroll) – Samisk flicka som förälskat sig i den buttre, fredlöse Arnljot.
Göka-Tore och Åflo-Faste – Fredlösa bönder som flyr till Norge.
Sigvald – Hämndlysten bror till Gudfast.
Jämte 1 och Jämte 2 – Vill döda Arnljot och stjäla hans skatter.

Såhär går audition till:

1. Filma en kort presentation av dig (inte mer än 2min) där du berättar vem du är och varför du vill vara med i Arnljotspelen 2020.

2. Välj en av monologerna och filma två versioner av den:
– En i närbild (så du är närmare kameran och ditt ansikte är i fokus) där du pratar direkt till kameran.
– En version där du är lite längre ifrån kameran och kan ha större uttryck och där din riktning inte är kameran.

3. Skicka dessa filer till kr@arnljot.se med rubriken ”Arnljotspelen2020/Audition” och skriv i meddelandet:
– Hur dina tider ser ut i juni och juli. Det vill säga ifall du har förhinder vissa dagar/tider som måste beaktas i planeringen.
– Vilken roll/vilka roller du söker till eller om du är öppen för att bli tilldelad vilken roll som helst. Du är också mer än välkommen att söka utan att vilja ha en talroll. Det finns uppgifter åt alla. OBS! För dig som söker till rollen som Vaino önskar vi också ett sångprov. Välj valfri låt, spela in den och skicka den antingen som video- eller ljudfil.
– Ditt namn och dina kontaktuppgifter

– Skriv om du har några specialkunskaper som t.ex. sång, dans, spelar ett instrument, rida, stage fighting, sluka eld, ja vad som helst. Om möjligt, banda in specialkunskapen på video alternativt ljudband och skicka det som en skild fil i e-posten.

4. Skicka in detta senast lördagen den 4/4 kl. 11:00. Du kan komma att få någon extra uppgift efter det. Alla som skickat in en ansökan får svar av oss följande vecka.

Vi vill understryka att det finns plats för alla i Arnljotspelen!

Tekniska tips!
Ställ in videokameran på lägsta upplösning. Redigera varje film och spara som mp4 fil. Blir det för stort att skicka tillsammans så skicka dem enskilt eller via åtkomstlänk.

Texter att söka med:

ARNLJOT
Moder! Hör mig! Så drog jag då hem för att möta min ofärd! Och dock! Jag var varskodd. Så länge jag minns, har jag hört i min själ som en varslande sång: en dag skall du kämpa mot sorgen, som sover djupt i ditt bröst! Vaknade hon nu? Så vill jag kämpa, i tron på min kraft! Må de döma mig fredlös. Nu först kanske jag finner den fred, som kan fjättra mitt sinn. Ja, bort från lågsinnad bygd till skogarnas djup vill jag draga! De vinkade mig nyss, väckte min längtan, gömmer törhända min sista, min bästa frihet.

GUNHILD
Ja, ty jag svek dig Arnljot. Du var, där den ypperste. Jag visste det genast jag såg dig igen. Jag kan icke sörja Gudfast, som ljög – det känns som du frälst mig ur träldom. Men sjuk är min själ av ånger över de sargande ord jag sade din moder – min tanke vore de ej. Och värst är att ha vållat dig sorg! Arnljot, sveket och dråpet må sona varann! Gudfast är glömd, låt allt bli som förr!

Har du frågor? Skriv till kr@arnljot.se så hjälper vi dig!

Lycka till!

Vi ser väldigt mycket fram emot att få din ansökan 🙂
Allt gott! /Lidia och Arnljotstyrelsen